Zbog ponašanja

Haaško tužiteljstvo zatražilo da se Šešelja vrati u pritvor

kolaž,Vojislav Šešelj
Foto: Reuters/PIXSELL
01.12.2014.
u 15:39

Sudsko vijeće trebalo bi poništiti Šešeljevo privremeno puštanje i zakazati saslušanje po njegovu povratku u Haag

Tužiteljstvo Haaškog tribunala objavilo je danas podnesak kojim traži da se Vojislava Šešelja vrati u pritvor jer njegovo ponašanje na slobodi podriva temelje odluke o njegovu privremenom puštanju. 

"Sudsko vijeće trebalo bi poništiti Šešeljevo privremeno puštanje i zakazati saslušanje po njegovu povratku u Haag kako bi proučilo pitanje bilo kakvih budućih puštanja na privremenu slobodu u ovom predmetu", piše u podnesku Haaškog tužiteljstva. Podnesak je objavljen danas, ali napisan je još u petak, 28. studenog. Nejasno je zašto ga Haaški sud nije objavio odmah.

Tužitelji u podnesku objašnjavaju kako nisu imali temelja, u fazi donošenja te odluke, dovoditi u pitanje odluku Raspravnog vijeća o privremenom puštanju Šešelja na slobodu, napisanu 6. studenog. 

"Sada je, međutim, jasno da je povjerenje Raspravnog vijeća u Šešeljevo ponašanje bilo neutemeljeno. On je izričito izjavio da se neće vratiti na Tribunal. On je prijetio ljudima koji surađuju s Tužiteljstvom. On je jasno pokazao da njegovo zdravstveno stanje nije prepreka davanju neprihvatljivih javnih izjava koje su zapaljive i uvredljive za žrtve. Također je dao javne izjave koje dovode u pitanje procjenu Raspravnog vijeća o ekstremnosti njegova zdravstvena stanja. U izostanku proprio motu mjera Raspravnog vijeća za nadgledanje posljedica privremenog puštanja na slobodu koje je naložilo, dužnost je Tužiteljstva da potakne ta pitanja", navodi se u podnesku koje je objavio Večernji list.

Tužiteljstvo poziva Raspravno vijeće u predmetu Šešelj da se hitno sastane i "potpuno i transparentno" odluči o pitanjima iz ovog podneska. 

Komentara 1

DE
debelacija
20:54 23.12.2014.

Uostalom, mjesto mu je iza resetaka!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije