Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Svijet

Grlić Radman s potpredsjednicom Europske komisije Dubravkom Šuicom

23. veljače 2021. u 21:43 0 komentara 56 prikaza
Gordan Grlić Radman
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Ministar vanjskih i europskih poslova RH Gordan Grlić Radman sastao se u Bruxellesu u utorak s potpredsjednicom Europske komisije za demografiju i demokraciju Dubravkom Šuicom, priopćilo je ministarstvo.

Šuica ga je izvijestila o radu na Konferenciji o budućnosti Europe, o utjecaju demografskih promjena na položaj Europe u svijetu i o Dugoročnoj viziji za ruralna područja te o socijalnim pitanjima poput potpore mladima i djeci.

Vezano uz Konferenciju o budućnosti Europe, Grlić Radman istaknuo je zadovoljstvo da je tako bitna tema u resoru povjerenice Šuice, s obzirom na važnost uključivanja građana u raspravu o budućem uređenju Europske unije.

"Vjerujem kako će se nakon pokretanja Konferencije o budućnosti Europe nadalje razvijati vizija i temeljne smjernice funkcioniranja Europske unije na jedan sveobuhvatan način s brojnim dionicima. Naša europska demokracija te učinak demografskih promjena ključni su za našu ulogu u svijetu te nam je suradnja s Europskom komisijom u tom području iznimno važna“, rekao je ministar.

"Pokretanje Konferencije o budućnosti Europe ključno je u trenutku kada je Europska unija suočena s pandemijom koronavirusa, ali i nizom drugih izazova, od klimatskih promjena, rasta populizma i dezinformacija. Naša uloga je približiti Uniju svim građanima te prenijeti njihove ideje i razmišljanja u konkretan proces donošenja odluka. Konferencija će biti ključna u mjesecima i godinama koje dolaze, zajedno s procesom zelene, digitalne i demografske tranzicije", izjavila je Šuica.

Na sastanku je bilo riječi o ostalim aktualnim europskim temama poput važnosti koordinacije cijepljenja protiv COVID-19 na razini Europske unije, stoji u priopćenju.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.