Propali su pregovori:

Grčka je odbila produljiti paket pomoći

varufakis
17.02.2015.
u 10:39

Ne možemo tražiti produljenje jer je to program koji se ne može uspješno završiti. Naša vlada je izabrana jer dovodi taj program u pitanje, rekao je grčki ministar

Grčka je u ponedjeljak na sastanku ministara financija eurozone odbila prijedlog da produlji međunarodni paket financijske pomoći. Grčki ministar financija Yanis Varoufakis odbio je sve prijedloge.- Ne možemo zatražiti produljenje jer mislimo da je to program koji se ne može uspješno završiti. Naša vlada je izabrana jer dovodi taj program u pitanje. Taj program je dio problema, a ne dio rješenja. Grčka je spremna učiniti sve što je potrebno kako bi se postigao sporazum o njezinom spašavanju. Ne sumnjam da će taj sporazum biti vrlo terapeutski za Grčku - rekao je nakon razgovora s ministrima financija eurozone, prenosi BBC. Sastanak je tako završio bez pomaka. Rok za produljenje paketa pomoći istječe 28. veljače. Prema sadašnjem programu pomoći, Grčka bi trebala dobiti još 7,2 milijarde eura, ali uz uvjet da napravi nove rezove u proračunu, što je neprihvatljivo za novu vladu. Predsjednik euroskupine Jeroen Dijsselbloem je na konferenciji za novinare istaknuo kako sljedeći korak treba napraviti Grčka te najavio mogućnost da se euroskupina izvanredno ponovno sastane u petak. - Nastavak programa pomoći Grčkoj nema alternative. Nastavit ćemo dijalog ovoga tjedna - najavio je povjerenik za ekonomske i financijske poslove Pierre Moscovici.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
ObrenM
13:19 17.02.2015.

Zahvaljujuci Europi Grcka je zavrsila u duznickom robstvu,a to se moze dogoditi svakoj clanici koja je u recesiji.

HR
hromcan
21:44 17.02.2015.

AJMO U EUROPU ( ropstvo) ZIVIO ....... ....

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije