PAD RAKETE U POLJSKU

Glavni tajnik NATO-a: 'Istraga je u tijeku, nemamo indicija da je ovo bio rezultat namjernog napada'

16.11.2022.
u 13:59

Istraga je u tijeku i moramo sačekati njezin ishod, ali nemamo indicija da je ovo bio rezultat namjernog napada niti indicija da Rusija sprema ofenzivne vojne akcije protiv NATO-a. Naša preliminarna analiza pokazuje da je incident vjerojatno prouzročila ukrajinska protuzračna obrana u obrani od ruskih raketa. Ali želim biti jasan: ovo nije krivnja Ukrajine, Rusija snosi odgovornost - rekao je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg na press konferenciji po završetku sastanka Sjevernoatlanskog vijeća, sazvanog zbog sinoćnje eksplozije u Poljskoj, blizu granice s Ukrajinom.

- Ovaj incident pokazuje opasnosti koje su povezane s ratom koji traje u Ukrajini, ali nije promijenio našu temeljnu procjenu prijetnje za NATO saveznike - dodao je glavni tajnik.

To, čini se, znači da neće biti nikakva aktiviranja članka 4, pogotovo ne članka 5 Sjevernoatlantskog ugovora. Jer temeljna procjena NATO-a je da Rusija nema namjeru vojno napasti teritorij zemalja saveznica. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije