UBIJEN TERORIST DROUDKEL

Francuzi likvidirali vođu Al-Qa'ide u Africi

DPA/Pixsell
06.06.2020.
u 18:43

Pod zapovjedništvom Abdelmaleka Droudkela ta je islamistička skupina izvela niz terorističkih napada, uključujući one na policijske postaje, palaču vlade i na zgradu UN-a u Alžiru

Najtraženiji terorist u zemljama Magreba, Abdelmalek Droudkel, zapovjednik Al-Qa’ide Islamskog Magreba (AQMI), ubijen je na sjeveru Malija. Ministrica obrane Florence Parly potvrdila je da su francuski vojnici u četvrtak 3. lipnja  likvidirali Droudkela i “nekoliko njegovih bliskih suradnika” tijekom operacije na sjeveru Malija, u Talhandaku.

Prema podacima zapadnih obavještajnih službi, Droudkel je 2004. preuzeo vodstvo nad terorističkom skupinom Al-Qa’ida Islamskog Magreba, bivšom salafističkom skupinom za propovijedanje i borbu čiji je cilj bio destabilizirati Tunis, Mali, Mauritaniju, Alžir i Burkinu Faso.

Pod zapovjedništvom Abdelmaleka Droudkela ta je islamistička skupina izvela niz terorističkih napada, uključujući one na policijske postaje, palaču vlade i na zgradu UN-a u Alžiru.

Francuska je i dalje prisutna u zapadnoj Africi, a u veljači ove godine francuska protuteroristička misija “Barkhane” povećana je na 5100 vojnika koncentriranih na problematično područje između granica triju država, Burkine Faso, Malija i Nigera, koje služi kao utočište islamističkim ekstremistima. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?