situacija i dalje nestabilna

Francuski premijer: Zasad nema potrebe za novim lockdownom

koronavirus
04.02.2021.
u 20:16

Francuski premijer Jean Castex rekao je da je situacija s koronavirusom u Francuskoj i dalje relativno nestabilna, ali da trenutno nema potrebe za novim lockdownom.

Castex je rekao da se stopa zaraženih nije značajno povećala u posljednja dva tjedna, čak i ako je pritisak na francuske bolnice i dalje jak, javio je Reuters.

- Moramo se držati trenutnih ograničenja koja već imamo, ali sadašnja situacija ne opravdava novi lockdown - rekao je Castex na konferenciji za novinare u četvrtak.

Castex je rekao da je istina da su druge zemlje započele kampanju vakcinacije brže od Francuske, ali da je to rezultat izbora francuske vlade da započne cijepljenje najranjivijih kategorija ljudi u staračkim domovima.

Rekao je da iako čine samo jedan posto populacije, oni predstavljaju trećinu onih koji su umrli od COVID-19. Francuska je zabilježila više od 77.000 smrtnih slučajeva od COVID-19 od početka pandemije.

Castex je također rekao da se broj novih zaraženih pogođenih novim varijantama virusa povećao sa 3,3 posto 8. siječnja na 14 posto početkom veljače.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije