vrijednosti šest milijuna eura

Francuski carinici zaplijenili 800 kilograma kanabisa

knabis
03.06.2016.
u 16:31

 Gotovo 800 kilograma kanabisa, vrijednosti šest milijuna eura na crnom tržištu u preprodaji, zaplijenjeno je  u tri dana u Languedoc-Russillonu, priopćila je danas carina.

Carinici Perpignana su 27. svibnja  kontrolirali  “lanene i tekstilne proizvode”, na kamionu s tablicama Nizozemske.

Na otvaranju prikolice, carinike je zaintrigirala unutarnja dimenzija, koja im se činila malena, objašnjava carina u priopćenju. Mjereći, potvrdile su se njihove sumnje. Agenti su odlučili probosti zid na frižideru na dnu prikolice i tamo su otkrili 26 kartonskih kutija i šest crnih vreća u kojima je bilo 298 kilograma trave kanabisa.

Vozač je predan službama sudske policije u Perpignanu.

Tri dana ranije, carinici  grada na jugu Francuske, Montpellier, su zaplijenili 376 kilograma smole i 106 kilograma trave kanabisa, također na autocesti A9. U prikolici kamiona s talijanskim tablicama su pronašli su 12 “marokanskih kofera”, torbe koje krijumčari koriste za transport smole od kanabisa i devet torbi hermetički zatvorenih s travom kanabisa.

U 2015. godini carina je zaplijenila 63 tone kanabisa, objavio je AFP.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije