Macron se obraća u utorak

Francuska kroz tri faze ublažava mjere lockdowna

macron
REUTERS/PIXELL
22.11.2020.
u 12:09

Francuska će započeti s ublažavanjem mjera lockdowna uvedenog zbog širenja koronavirusa, te je najavljeno da će se taj postupak provoditi u tri faze kako bi se izbjegla nova pojava pandemije, potvrdila je Vlada u nedjelju.

U utorak će se predsjednik Emmanuel Macron obratiti naciji o situaciji s koronavirusom i moguće je da će najaviti djelomično ublažavanje ograničenja koja su na snazi od 30. listopada.

- Macron će dati prognoze za sljedećih nekoliko tjedana, posebno o tome kako da prilagodimo našu strategiju. U pitanju je prilagođavanje pravila lockdowna kako se zdravstvena situacija poboljšava, a istovremeno da se izbjegne novi val pandemije - kazao je glasnogovornik Vlade Gabriel Attal za Le Journal Du Dimanche.

Pojasnio je da bi se ublažavanje mjera moglo dogoditi u tri faze s obzirom na zdravstvenu situaciju i rizike za ekonomiju. Prvi korak trebao bi se dogoditi 1. prosinca, drugi tijekom božićnih blagdana pred kraj godine, a zatim treća faza ublažavanja trebala bi uslijediti u siječnju 2021. godine.

Broj novih infekcija koronavirusom u Francuskoj porastao je u subotu za 17.881, što je manje od 22.882 zabilježenih u petak, dok je broj hospitaliziranih osoba peti dan zaredom opao i sada je 31.365 osoba na bolničkom liječenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?