Grčka obećala rješenje:

Fotografija novorođenčeta iz Idomenija zaprepastila svjetsku javnost

izbjeglice
Anadolu Agency
13.03.2016.
u 14:45

Ova odluka, kako piše britanski list “The Guardian”, uslijedila je nakon što je svjetsku javnost zaprepastila fotografija Anadolu Agency (AA) iz Idomenija na kojoj roditelji, pored šatora iznad betona, vodom iz boce kupaju svoju tek rođenu bebu.

Prema riječima Vitsasa, izbjeglice će biti prebačene u prihvatne centre u idućim danima.

– Vjerujem kako ćemo situaciju u Idomeniju riješiti u idućih sedam dana – rekao je Vitsas za televizijsku stanicu “Mega”.

Ranije su vlasti na sjeveru Grčke objavile kako je na desetine djece iz Idomenija posljednjih dana medicinski zbrinuto zbog loših uslova za život.

Izbjeglice su smještene u šatorima koje ljeti koriste turisti. Obilne kiše proteklih dana dovele su do katastrofalnih uslova za život u kampu. Šatori tonu u blato, a od natopljenog drveta za ogrev, nemoguće je zapaliti vatru.

Grčka vlada upozorava kako je više od 40.000 ljudi ostalo “zaglavljeno” u Grčkoj, zbog odluke Austrije i nekoliko balkanskih zemalja da uvedu ograničenja kada je u pitanju prelazak granice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije