Britansko ministarstvo obrane

FOTO Objavljena najnovija karta ruskih napada u Ukrajini

Twitter
30.03.2022.
u 20:17

Britansko ministarstvo obrane objavilo je najnoviju kartu ruskih napada u Ukrajini.  

Podsjetimo, Rusija je u jeku pregovora s Ukrajinom najavila kako će ''drastično smanjiti'' vojne operacije oko Kijeva i Černihiva, a neki su britanski obavještajci jučer kazali kako su vidljiva najavljena povlačenja ruske vojske.  

Kasnije je i glasnogovornik ruske vojske potvrdio kako je u tijeku ''planirano pregrupiranje'' oko zona oko Kijeva i Černihiva te kako su njihove glavne zadaće u tim regijama završene. 

Osim toga, britansko ministarstvo obrane ranije je u svojem izvješću objavilo kako su se ruske jedinice koje su pretrpjele velike gubitke bile prisiljene vratiti se u Bjelorusiju i Rusiju kako bi se opskrbile.  

- Takva aktivnost dodatno vrši pritisak na rusku ionako napetu logistiku i pokazuje poteškoće s kojima se Rusija suočava s reorganizacijom svojih jedinica u prednjim područjima unutar Ukrajine. Rusija će vjerojatno nastaviti kompenzirati svoju smanjenu sposobnost kopnenog manevara masovnim topničkim i raketnim napadima - stoji u izvješću.  

U najnovijoj karti prikazana su i mjesta na kojima se odvija pregrupacija ruske vojske, kao i područja koja pokušavaju zauzeti. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije