SLIKE IZ ZRAKA

FOTO Izrael objavio slike: 'Pogledajte što radi Hamas, tu su postavili oružje, sve ugrožavaju'

Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
23.10.2023.
u 07:34

Izrael je objavio brojne slike koje navodno prikazuju mjesta za lansiranje Hamasovih raketa u blizini civilne infrastrukture unutar Pojasa Gaze.

Hamas postavlja lokacije za lansiranje raketa u blizini škola, zgrada UN-a i druge civilne infrastrukture, tvrdi Izrael. Izrael je objavio brojne slike koje navodno prikazuju brojna mjesta za lansiranje Hamasovih raketa u blizini civilne infrastrukture unutar Pojasa Gaze.

"Hamas izravno ugrožava stanovnike Gaze, Izraelce i međunarodnu zajednicu", rekle su Izraelske obrambene snage (IDF) dijeleći slike. Crveni okviri označavaju mjesta za koja Izrael tvrdi da Hamas ima stacionirano oružje, dok bijeli okviri pokazuju civilnu infrastrukturu, uključujući dječji vrtić, zgradu UN-a, škole i džamiju. Izraelska vojska objavila je noćas nove snimke raketnih udara na snage Hamasa.

Izraelski ratni zrakoplovi bombardirali su područja u blizini triju bolnica u Pojasu Gaze rano u ponedjeljak, izvijestili su palestinski mediji, ali nije odmah jasno jesu li same bolnice pretrpjele štetu. Izraelska vojska nije odmah komentirala izvještaje, u kojima se kaže da je Izrael izvršio napad u blizini bolnica Shifa i Al-Quds u gradu Gazi i blizu indonezijske bolnice, na sjeveru enklave.

Ravnatelj indonezijske bolnice rekao je za Al Jazeeru da je izraelsko bombardiranje izazvalo "ozbiljnu štetu i ozljede", ne navodeći detalje. Reuters nije mogao odmah potvrditi izvješća. Nije bilo neposrednih izvješća o šteti ili ozlijeđenima i u blizini druge dvije bolnice.

Palestinsko društvo Crvenog polumjeseca priopćilo je 14. listopada da im je Izrael naredio da evakuiraju bolnicu Al-Quds. Grupa je rekla da nije moguće premjestiti bolesne i ranjene.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije