pet muškaraca i pet žena

Evo tko će sve biti na listi HDZ-a za EU parlament

parlament eu
22.04.2024.
u 20:26

Listu čini deset predstavnika među kojima treba biti pet muškaraca i pet žena.

U ponedjeljak poslijepodne premijer Hrvatske i lider HDZ-a Andrej Plenković obratio se medijima nakon sjednice Nacionalnog odbora HDZ-a kako bi komentirao aktualne teme. Među njima je bilo i sastavljanje lista za izbore za Europski parlament na koje izlazimo u lipnju ove godine.

"To je pobjednička lista onih koji stvarno rade za Hrvatsku u Europi, da bude jača", poručio je Plenković, koji smatra da se radi o "daleko najkvalitetnijoj, najjačoj listi" za europske izbore. Listu čini deset predstavnika među kojima treba biti pet muškaraca i pet žena.

"Želimo pokazati hrvatskim biračima koliko nam je stalo da zastupnici u EP-u budu oni koji će zastupati hrvatske nacionalne interese, kao što su to i do sada", najavio je Plenković, ističući da je "HDZ, kad je riječ o hrvatskoj europskoj politici, dala najveći obol".

 

"Danas smo donijeli odluku o listi HDZ-a za izbore za Europski parlament, sutra ćemo je predati. Ja ću je predvoditi kako bi dao podršku da uvjerljivo pobjedimo", rekao je Plenković te otkrio kako su na listi još Dubravka Šuica, Davor Stier, Karlo Ressler, Nikolina Brnjac, Željana Zovko, Sunčana Glava, Tomislav Sokol, Marko Pavić, Ante Mihanović, Danijel Marušić i Marijana Petir.

Komentara 1

OK
Omladinac koji to nije
12:40 23.04.2024.

Birati one koji nisu bili. Malo miješati da se i drugi obogate.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije