Josep Borrell potvrdio

Europska unija proširuje sankcije Iranu nakon napada na Izrael

josep borrell
23.04.2024.
u 07:22

"Postigli smo politički dogovor da se postojeće sankcije za bespilotne letjelice povećaju i produže kako bi se pokrile rakete i njihovo eventualno prebacivanje u Rusiju", istaknuo je Borrell

Ministri vanjskih poslova EU načelno su se sinoć složili da prošire sankcije Iranu nakon napada na Izrael, rekao je visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost Josep Borrell.

EU su ranije u više navrata uvodile sankcije protiv Irana, zbog jačanja oružja za masovno uništenje, kršenja ljudskih prava i isporuke dronova Rusiji.

Međutim, nekoliko članica EU-a zatražilo je proširenje sankcija zbog bespilotnih letjelica kako bi pokrile isporuke projektila njihovim saveznicima.

"Postigli smo politički dogovor da se postojeće sankcije za bespilotne letjelice povećaju i produže kako bi se pokrile rakete i njihovo eventualno prebacivanje u Rusiju", istaknuo je Borrell nakon sastanka EU diplomata u Luksemburgu, prenosi Klix.ba.

Prema njegovim riječima, sankcije bi se trebale proširiti na isporuke bespilotnih letjelica i projektila ne samo Rusiji nego i drugim saveznicima u regiji.

Podsjećamo, 13. travnja Iran je napao Izrael s više stotina bespilotnih letjelica i krstarećih balističkih raketa. Izrael je uzvratio na napad 19. travnja.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije