Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Svijet

Europa će slijediti primjer Austrije? Evo kada se otvara

17. siječnja 2021. u 08:16 1 komentara 5109 prikaza
covid 19

Austrijska vlada donijela je u subotu kasno navečer odluku da se zatvaranje zemlje produlji do 7. veljače u sklopu mjera protiv širenja koronavirusa. Zatvaranje, koje je trebalo trajati do 24. siječnja, bit će produženo do 7. veljače, što je, kako javlja agencija APA, rezultat večerašnjih razgovora Vlade u Beču i pokrajina.

Od 8. veljače uslijedit će postupno "otvaranje", dok će ugostitelji, hoteli i organizatori različitih priredbi morati pričekati do kraja veljače na takve mjere. Pretpostavlja se da bi tada moglo krenuti i postupno otvaranje i većine ostalih europskih država.

Od 8. veljače, ako to bude dopustila epidemiološka situacija, otvorit će se ponovo i sve trgovine, uslužne djelatnosti i muzeji, ali pod pooštrenim uvjetima , kao što su obaveza nošenja maski FFP2 razine zaštite i držanje distance koja će biti povećana s metar na dva metra. I nastava u školama će početi od 8. veljače, a učenici će do tada ostati na učenju na daljinu.

  • Avatar Zagytesla
    Zagytesla:

    Normalno da će jedni druge pratiti to im je svima i cilj od samog početka ...polako i postepeno najprije pripremiš ljude onda HOP mjere hehehehh...Koja taktika da pukneš od smjeha i plačeš od smjeha