LJUBLJANA

Erjavec drži da bi poziv iz Bruxellesa promijenio stajalište Zagreba o arbitraži

Karl Erjavec
02.10.2017.
u 21:19

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec izrazio je u ponedjeljak uvjerenje da bi Hrvatska promijenila stajalište o provedbi arbitražne presude o granici, kad bi se za to zauzela Europska komisija.

Na pitanje novinara Slovenske televizije kada će arbitražna presuda biti provedena, Eerjavec je kazao da je na to teško odgovoriti, odnosno da je to pitanje "za milijun dolara", ali da vjeruje kako bi Hrvatska "vrlo brzo" promijenila svoj stav da je arbitraža kompromitiran proces zbog nedopuštene komunikacije njegove bivše službenice Simone Drenik i bivšeg slovenskog člana ad-hoc arbitražnog panela Jerneja Sekoleca "kad bi u Zagreb stigao pravi poziv iz Bruxellesa".

Slovenski premijer Miro Cerar u ponedjeljak nije htio detaljnije komentirati razmimoilaženja do kojega je došlo između njega i Erjavca u pogledu provedbe arbitražne presude i oštre retorike koju u svojim izjavama o arbitraži koristi Erjavec.

Cerar je za slovenske medije pred početak dvodnevne konferencije o djelovanju slovenske  vojske u mirovinim operacijama samo rekao da računa na obnovu dijaloga s Hrvatskom, ali tek kad ona pristane i na razgovor o arbitraži i njenoj provedbi, te da ima planiran i  telefonski razgovor s predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom o pitanju arbitraže.

No, slovenska će se vlada nastaviti i pripremati na provedbu arbitraže sama, a u međuvremenu nije oportuno otkrivati njene planove o tome u javnosti, kazao je Cerar, aludirajući na Erjavca kojega je prošlog četvrtka javno opomenuo da nekim svojim izjavama više pomaže Hrvatskoj nego Sloveniji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije