Službeni podaci

Ekonomija Velike Britanije doživjela u travnju pad od 20,4 posto

12.06.2020.
u 10:50

Službeni podaci pokazuju da je britanska ekonomija u travnju doživjela pad od čak 20,4 posto, mjesec dana nakon što je zemlja uvela mjere izolacije.

Ured za nacionalnu statistiku je priopćio u petak da su pogođena sve grane ekonomije, posebno ugostiteljstvo, kao i obrazovni, zdravstveni i sektor prodaje automobila, javio je Associated Press.

Jonathan Athow, službenik za ekonomsku statistiku, rekao je da je pad u travnju "najveći ekonomski pad ikada" u povijesti Velike Britanije, i "skoro je 10 puta veći od najbržeg pada prije COVID-19."

Travnju pad uslijedio je nakon ekonomskog pada od 5,8 posto u ožujku. U travnju je ekonomija bila za oko četvrtinu manja nego u veljači.

Ujedinjeno Kraljevstvo uvelo je restriktivne mjere 23. ožujka i ograničenja se postupno ukidaju. U ponedjeljak će se ponovno otvoriti neesencijalne trgovine, poput robnih kuća i elektroničkih prodavaonica.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije