Cairo

Egipatski sud zbog terorizma osudio sedam osoba na smrt

25.11.2017.
u 21:42

Egipatski sud u subotu je osudio sedam militanata na smrt zbog pridruživanja tzv. Islamskoj državi u Libiji i sudjelovanju u pogubljenjima 21 Kopta, izvijestila je državna novinska agencija MENA.

Ove osobe su oformile ćeliju u sjeveroistočnom obalnom gradu u pokrajini Marsa Matrouh na granici s Libijom, radi obučavanja i regrutiranja novih elemenata, te planiranja terorističkih operacija, rekao je tužitelj, prenosi Xinhua.

Krivični sud u Cairu je dosjee ovih sedam osoba proslijedio na mišljenje najvišem vjerskom organu u Egiptu, velikom muftiji.

Optuženi militanti su sudjelovali u terorističkim napadima u Kairu, Aleksandriji i Marsa Matrouhu, te izvan Egipta od 2012. godine do aprila 2016., kazao je sudija.

Neki od ovih terorista su sudjelovali u pogubljenjima odrubljivanjem glave 21 egipatskog Kopta koji su radili u Libiji, u veljači 2015. godine, dodao je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?