UBIJENO NEKOLIKO POLICAJACA

Džihadisti zauzeli zgradu policije u Sabrati

Džihadisti
24.02.2016.
u 15:05

Džihadisti iz "Islamske države" pokrenuli su iznenadni napad na grad Sabratu na zapadu Libije, gdje su ubili nekoliko policajaca, dok su zauzeli i zgradu policije na čiji su vrh postavili svoju crnu zastavu, izjavili su danas lokalni dužnosnici.

Jučer su libijske paravojne formacije upale na nekoliko lokacija južno od Sabrate u potrazi za militantima iz "Islamske države" što je uzrokovalo "sigurnosne rupe" u središnjem dijelu grada, koje su militanti iskoristili.

Lokalni sigurnosni dužnosnik Tahir al Garabi izrazio je uvjerenje da su napad u Sabrati izvršile ćelije "Islamske države".

Prema njegovim riječima, između 150 i 200 džihadista preuzelo je kontrolu nad više zgrada, uključujući i sjedište policije.

Lokalni mediji navode da su u sukobima poginuli šest policajaca i pet ekstremista.

Gradonačelnik Sabrate Husein Davadi izjavio je da su libijske snage počele  dolaziti iz susjednih mjesta radi podrške lokalnim snagama i da su opkolili grad kako bi spriječile bijeg militanata.

Sabrata se nalazi na 80 kilometara od granice sa Tunisom i smatra se uporištem "Islamske države". 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?