"Guše" se u tami:

Država kojoj je rat doslovno ugasio svjetla

sirija
13.03.2015.
u 11:13

Sirija: Snimka iz 2011. prikazuje jaka svjetla gradova kao i nekih manjih naselja dok ona načinjena u veljači 2015. pokazuje koliko je rat utjecao na osvjetljenje

Nove satelitske snimke sirijskog teritorija jasno pokazuju stupanj razaranja koji je ta zemlja pretrpjela u ratu koji bjesni već četiri godine. Gotovo na cijelom svojem teritoriju Sirija je utonula u mrak, a najmanje svjetala je na područjima pod kontrolom Islamske države. Procjenjuje se da je oko 83 posto svih gradskih svjetala u Siriji ugašeno od početka sukoba vladinih snaga i pobunjenika 2011. godine. Fotografija nastala na početku rata prikazuje jaka svjetla velikih gradova kao i nekih manjih naselja dok ona načinjena u veljači 2015. pokazuje koliko je rat utjecao na noćno osvjetljenje. Zamjetnija količina svjetlosti vidljiva je tek oko velikih gradova poput Damaska, Aleppa i Homsa, ali i oni su znatno slabije osvijetljeni nego prije četiri godine. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije