Na Jarunu

Drama u Zagrebu: Stablo palo na 15-godišnjakinju, hitno prevezena u bolnicu

srušeno drvo
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/6
23.06.2023.
u 21:02

Jak nalet vjetra u Podsusedu u Kupališnoj ulici srušilo je topolu na prometnicu. Prilikom strovaljivanja pokidala je električne vodove o čemu su vatrogasci koji su izašli na intervenciju obavijestili HEP

Hrvatsku metropolu je sa sjeverozapada zahvatila hladna fronta praćena olujnim, grmljavinskim nevremenom koje je već poharalo susjednu nam Sloveniju. Zbog mogućih jakih udara olujnog vjetra i gromova, za sjevernu i istočnu Hrvatsku pa tako i Zagreb, proglašen je crveni alarm. Iz smjera sjeverozapada oko 18 sati nevrijeme je stiglo u Zagreb pa vatrogasci imaju pune ruke posla. Istovremeno, neslužbeno doznajemo, odrađuju i po više od desetaka intervencija, a na nekim je mjestima u tijeku i policijski očevid. 

Nakon Podsuseda, stablo se izvalilo u Jakšićevoj ulici na Borongaju, Lhotkinoj u Prečkom, na Štefanovcu, u Bledskoj i Meršićevoj na Trešnjevki, na Lašćini, Gajnicama, Bukovcu, Mlinovima, Španskom, Buzinu, Srednjacima.... 

Ravnateljstvo civilne zaštite izvijestilo je da je Županijski centar 112 Zagreb zaprimio poziv da je uslijed pada stabla jedna osoba ozlijeđena. Kako smo neslužbeno doznali, stablo je na Jarunu palo na 15-godišnjakinju koja je prevezena u KBC Zagreb. 

Vatrogasci su oko 19 sati uklanjali lim s krova u centru, u ulici Nova ves, i Ulici Pavla Hatza. 

Počelo je oko 17.45 kada je jak nalet vjetra u Podsusedu u Kupališnoj ulici srušilo je topolu na prometnicu. Prilikom strovaljivanja pokidala je električne vodove o čemu su vatrogasci koji su izašli na intervenciju obavijestili HEP.

Iz HEP-ova distribucijskog centra sjever obavijestili su kako je zbog poremećaja na trafostanici bilo u prekidu napajanje električnom energijom u dijelu kvartova u zapadnom dijelu Zagreba, a prekidom je obuhvaćena i bolnica Jankomir. 

Od pada topole pa do 19 sati bez struje bilo je oko 600 kućanstava na Samoborskoj cesti, Štrokinecu, Jankomiru, Posavju, Pohorskoj, Vučaku, u Ulici kralja Ivana, Franje Lučića, Vršićkoj, Staroj Lozi, Samoborskom odvojku Josipa Lončara, i Josipa Mokrovića. Trenutno je bez struje još samo bolnica Jankomir, a u HEP-u nam kažu kako procjenjuju da će prekid trajati do ponoći. ,

Na Trešnjevki pada lagana tuča, u centru Zagreba jak pljusak. Između 17.45 i 19.30 sati, vatrogasci su imali desetke intervencija zbog uklanjanja stabala s prometnica, krovova i zgrada. 

Olujni vjetar srušio je stablo u Ulici Ante Jakšića te su tom prilikom tri automobila oštećena.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?