London

Doživotni zatvor mladom paru zbog planiranja terorističkog napada

britanski par
30.12.2015.
u 18:43

Jedan mladi britanski par koji se na Twitteru hvalio planovima za terorističke napade u povodu 10. obljetnice napada u Londonu osuđen je u srijedu, nakon što su proglašeni krivima za namjeru da izvedu jedan takav napad, na doživotni zatvor, javlja AFP.

Mohamed Rehman, (25), i njegova sad već bivša supruga Sana Ahmed Khan, (24), uhićeni su u svibnju dok su kovali planove o terorističkom napadu te ih je sud osudio na doživotni zatvor, pri čemu Rehman mora odslužiti najmanje 27, a Khan 25 godina zatvora prije nego što smiju tražiti pomilovanje.

Par je šutke, bez ikakvih znakova emocija, saslušao izricanje presude.

Rehman je uhićen u svibnju nakon što je ljude koji ga slijede na Twitteru pod imenom "Silent Bomber" pozvao da mu pomognu odabrati metu napada, dvoumeći se između trgovačkog centra i londonske podzemne željeznice. U Twitter poruku je također stavio i poveznicu na jedno priopćenje Al-Kaide o samoubilačkim napadima četiriju islamista 7. srpnja 2005. u Londonu u kojima su poginule 52 osobe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?