BEBI-TERORIST

Djevojčica u Nigeriji ubila najmanje 7, ranila 30 osoba

Boko Haram,otete djevojčice,Nigerija
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
17.05.2015.
u 09:50

Bombaški napad u kojem je najmanje sedam osoba ubijeno, a više od 30 ranjeno u gradu Damaturu u nigerijskoj državi Yobu, izvela je djevojčica samoubojica koja je aktivirala eksploziv, objavili su u subotu medicinski dužnosnici.

Djevojčica je imala između deset i 13 godina i aktivirala je eksploziv omotan oko njezina tijela na tržnici Bayan Tasha u gradu Damaturu, rekli su očevici. Trideset tri osobe ubijene su u tom napadu, rekli su djelatnici tamošnje bolnice. Omotana hidžabom djevojčica je prošla sigurnosnu kontrolu jer "je bila tako malena da nitko ne bi pomislio da će počiniti takav čin", rekao je očevidac. Napad se dogodio nekoliko sati nakon što je Alhadž Zana Mustafa, zamjenik guvernera susjedne države Borno, objavio da je islamistička teroristička skupina Boko Haram zauzela grad Marte. Ranije ovaj tjedan Boko Haram je ubio 79 civila i tri vojnika u dva odvojena napada u Maiduguriju, glavnome gradu države Borno. Boko Haram, koji želi uspostaviti šerijatsku državu, kontrolira brojne gradove na sjeveroistoku Nigerije no nedavno je izgubio dosta područja u borbi s nigerijskom vojskom. Procjenjuje se da su pobunjenici Boko Harama od 2009. ubili više od 14.000 ljudi. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?