opasan virus

Dječak gotovo umro jer se zarazio herpesom nakon što ga je poljubio član obitelji

Foto: Facebook
01.08.2019.
u 08:26

Majka upozorava roditelje da pripaze na svoju djecu nakon što je njezin trogodišnji sin Baylie gotovo umro zbog poljupca člana obitelji.

Prema riječima Hayley Etheridge, njezinom sinu je herpes prouzročio osip, a mogao je biti fatalan. Naime, herpes je vrlo ozbiljan za novorođenčad koja još nema dovoljno snažan imunološki sustav da se izbori s ovim virusom. Kod starije djece može izazvati teške komplikacije.

Simptomi herpesa obično se pojavljuju 20 dana nakon zaraze. Koža postane bolna, svrbi i/ili peče, najčešće oko usta. Mogu se pojaviti bolni mjehuri koji se pretvaraju u rane.

- Bila sam u 35. tjednu trudnoće, a Baylie se osipao i postao letargičan. U bolnici su nam rekli da je zaražen herpesom koji se može prenijeti slinom ili kontaktom kože na kožu. Iako je relativno bezazlen za odrasle, potencijalno je vrlo opasan za bebe i djecu - kaže majka koja sada ima želju upoznati druge o ovom virusu, prenosi Faktor. 

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, HSV-1 virusom je zaraženo 67 posto populacije.

Etheridge vjeruje da je njezin sin virus dobio poljupcem rođaka, ali ne može to tvrditi jer je teško otkriti tko ga je zarazio.

- Sjedila sam, plakala i ispitivala liječnike pitanja na koja zapravo nisam htjela dobiti odgovore zbog straha. Rekli su mi da može oslijepiti ako se virus proširi na oči. Bila sam izvan sebe od šoka - prisjetila se.

Liječnici su je upozorili da je riziku izložena i njezina nerođena beba koja se može zaraziti neonatalnim herpes simplex virusom koji je u većini slučajeva fatalan.

Nikad u životu nije bila u takvom strahu, ali srećom, u svibnju 2017. rodila je zdravog dječaka bez ikakvih komplikacija.

- Iako naša priča ima sretan kraj, treba znati da postoje i one koje nisu takve - zaključila je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?