Dvoje ozlijeđenih

Detalji napada u Parizu: Ubio je Nijemca nožem, njegovu suprugu spasio taksist

Francuska policija
reuters
03.12.2023.
u 10:25

Jedan je muškarac poginuo a dvije osobe su ozlijeđene sinoć u Parizu gdje je muškarac čekićem i nožem napao prolaznike u centru glavnog grada Francuske. U vezi s napadom uhićen je 26-godišnji Francuz koji je od prije poznat sigurnosnim službama. Tužitelji za borbu protiv terorizma otvorili su istragu protiv njega.

Francuski ministar unutarnjih poslova Gérald Darmanin kazao je da je preminuo muškarac njemačke nacionalnosti rođen 1999. godine, a u trenutku kada je zadobio smrtonosnu ranu nožem bio je sa suprugom. Njen život spasila je intervencija taksista, prenosi BBC. Napadač je, nakon što je ubio prvu žrtvu, pobjegao prema mostu preko rijeke Seine pri čemu je napao još dvoje ljudi, a jednu je osobu čekićem udario u oko prije nego je uhićen. Sve se odvilo na Quai de Grenelle nedaleko od Eiffelovog tornja oko 21 sat u subotu.

Muškarac je uhićen zbog sumnje na atentat - ubojstvo s predumišljajem prema francuskom zakonu, te pokušaj atentata povezan s terorističkom organizacijom. Naime, prolaznici su čuli kako napadač viče "Allahu Akbar", a policijskim službenicima je kazao da je uzrujan jer "toliko muslimana umire u Afganistanu i Palestini" otkrio je ministar Darmanin, dodajući kako je muškarac već proveo četiri godine u zatvoru nakon što je osuđen za planiranje napada u 2016. godini, te da se radi o osobi koja pati od psiholoških poremećaja.

Dvije ozlijeđene osobe nisu životno ugrožene, a radi se o 60-godišnjem muškarcu francuskog državljanstva te jednom stranom turistu. Francuski predsjednik Emmanuel Macron zahvalio je hitnim službama na brzoj reakciji putem društvene mreže X. "Nacionalno protuterorističko tužiteljstvo sada će biti odgovorno za rasvjetljavanje ove afere kako bi pravda bila zadovoljena u ime francuskog naroda", napisao je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije