Oluja razorila Vanuatu:

Deseci mrtvih, mnogi ostali bez doma

vanuatu
14.03.2015.
u 09:56

Vjerojatno najveća katastrofa u povijesti otočja izazvana je vjetrom brzine do 270 km/h i oblinim kišama. Ulice gradova prekrivene su smećem i pokidanim vodovima

Ciklona Pam udarila je svom snagom u obale južnopacifičkog arhipelaga Vanuatu ostavljajući iza sebe totalnu pustoš. Kuće u glavnom gradu Port Vili uništene su, a stanovnici su na ulicama i traže pomoć. Poginulo je nekoliko desetaka ljudi. Vjerojatno najveća katastrofa u povijesti ovog otočja izazvana je vjetrom brzine do 270 kilometara na sat i obilnim kišama. - Ulice gradova i sela prekrivene su smećem, iščupanim drvećem i pokidanim električnim vodovima - rekla je Chloe Morrison iz ureda za komunikaciju organizacije World Vision. Postoje informacije i kako su u nekim regijama uništena cijela sela. Na Vanuatuu živi 267.000 ljudi raspoređenih na više od 65 otoka. Oko 47.000 stanovnika je u glavnom gradu Port Vili.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije