podrhtavanje tla

U Trilju se oglasile sirene za uzbunu. Građani pod stresom: 'Sve se ljuljalo, mislili smo da će se sve srušiti'

EMSC
06.10.2021.
u 23:31

Epicentar je bio nedaleko od Buškog jezera na granici BiH i Hrvatske

Snažan potres magnitude 4.6 po Richteru probudio je večeras građane u BiH i Dalmaciji. Mještani Trilja izašli su na ulice, no zasad nema većih dojava o šteti.  - Mislila sam da će se kuća srušiti. Izletjela sam vani. Svi smo bili na ulici. Baš sam se prestrašila, ispričala gospođa iz Trilja za tportal.hr..

Prva sjedočanstva govore da se jaka tutnjava, a potom i podrhtavanje tla osjetilo i u Splitu i Makarskoj, Hvaru, Visu i sve do Dubrovnika.

Najviše ih je iz okolice Sinja i Livna koji svjedoče o jakoj tutnjavi i ljuljanju.

'Zatresle su se biljke i police na zidu', piše jedna korisnica. 'Užas, tresem se još', napisala je korisnica EMSC-ove aplikacije dok je druga dodala da je 'prvo je počelo onako lagano, pa se ne tren činilo da je stalo, a onda je pošteno zaljuljalo. Malo je reć da smo se prepali. Jedino mi je pas ostao flegma, niti da je uši podignula'.

 
 
 
  
 
 
 
 

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak za RTL Direkt izvijestio je kako su bili u kontaktu sa službom 112 i prema njihovim prvim izvještajima izgleda da nema štete u Splitu, niti ima ozlijeđenih.

Dalmacija Danas javlja da su se u Trilju oglasile sirene za uzbunu.

Ivan Bugarin gradonačelnik Trilja za Novu TV je kazao da su u stožeru i da za sad nema dojava o štetama.

"Imamo jedan manji odron na županijskoj cesti. To su županijska uprava za ceste i vatrogasi već riješili', kazao je Bugarin.

Miro Bulj, gradonačelnik Sinja naveo je za istu televiziju kako nema dojava o štetama te da je u kontaktu sa svim dežurnim službama.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije