Merkel promijenila priču

Cilj nam je smanjiti broj izbjeglica

izbjeglice
VL FOTO
25.11.2015.
u 13:45

Cilj nam je smanjiti broj izbjeglica , rekla je u srijedu pred parlamentom  njemačka kancelarka Angela Merkel . Naglasila je da se  kriza može riješiti tako da se suzbiju uzroci iseljavanja. 

- Ali ako mi ne iskoristimo sve mogućnosti da riješimo krizu, radimo grešku - rekla je Merkel. Rekla je da se trebaju  štititi vanjske granice Europe  te da se smještaj izbjeglica treba organizirati u svim zemljama Europe,  piše Bild.

- Izbjeglička kriza  nije samo europsko pitanje nego globalno - kaže kancelarka. Rekla je i da je uzrok toj krizi ISIL koji se mora pobijediti.

 - Moramo postići to da više ne postoje razlozi zbog kojih ljudi bježe - kazala je Merkel. Izrazila je potporu Francuskoj u borbi protiv terorizma i naglasila da će najjači odgovor teroristima biti taj "da mi nastavljamo i dalje živjeti kao i prije, samosvjesni, slobodni, solidarni i angažirani".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?