trovanje gaziranim pićem

Četvrti slučaj trovanja u Hrvatskoj, još jedan mladić primljen u KBC Zagreb

KBC Zagreb
Davor Puklavec/PIXSELL
08.11.2023.
u 07:09

- Oko 20 sati zaprimili smo pacijenta. Riječ je o muškoj mlađoj osobi koji je u klinički dobrom stanju, obrada je u tijeku i za sada je klinički dobro - rekao je Ostojić

U Zagrebu se pojavio i četvrti slučaj trovanja gaziranim pićem.

Potvrdio je to za Dnevnik.hr Rajko Ostojić, specijalist gastroenterologije i hepatologije te predstojnik Zavoda za gastroenterologiju KBC-a Zagreb. 

- Oko 20 sati zaprimili smo pacijenta. Riječ je o muškoj mlađoj osobi koji je u klinički dobrom stanju, obrada je u tijeku i za sada je klinički dobro - rekao je Ostojić, dodajući da postoji sumnja da je riječ o trovanju pićem. No, naglasio je da se čeka detaljna obrada. 

Tijekom poslijepodneva zaprimljene su dvije osobe, te naknadno još jedna mlađa muška osoba. Ona također ima korozivne ozljede jednjaka, također je nastalo zbog ispijanja pića. Osoba koja je zaprimljena ranije, mladić, također je dobio ozljede jednjaka, on je dobro, kaže liječnik. 

Medicinsko osoblje policiji je prijavilo slučaj. Također, medicinsko osoblje reklo je policiji da je osoba konzumirala bezalkoholno gazirano piće. Policija istražuje sve okolnosti događaja.

Podsjetimo, prvo je u riječkoj bolnici ranije hospitalizirana osoba zbog sumnje na kemijsku ozljedu jednjaka zbog konzumacije pića u jednom kafiću u Rijeci, a kroz dan su u Zagrebu potvrđena tri nova slučaja trovanja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije