HOMOSEKSUALNI LOBY

Carlo Maria Viganò : Vatikanski sustav nesposoban je izbaciti 'trule jabuke'

21.10.2018.
u 15:45

Glavni razlog tolikih žrtava vezan je s ulogom homoseksualnosti u korupciji svećeništva i hijerarhija, tvrdi Viganò

Glavni razlog tolikih žrtava (svećenika pedofila nap.a.) vezan je s ulogom homoseksualnosti u korupciji svećeništva i hijerarhija, napisao je bivši nuncij u SAD-u nadbiskup Carlo Maria Viganò u svom trećem pismu-optužnici protiv pape Franje. 

U prvome je tražio od Franje da podnese ostavku jer je navodno bio upoznat sa skandalima zlostavljanja maloljetnika od strane svećenika, te da nije na vrijeme ništa poduzeo protiv američkog kardinala Theodorea McCarricka optuživanog za seksualna zlostavljanja. U drugom pismu Viganò potvrđuje svoja stajališta i ponavlja kako bi se Franjo trebao povući, a sada u svom traganju za istinom, kako naziva svoja pisma, kaže kako je “homoseksualnost postala rana klera”.

Viganò kaže kako je vatikanski sustav nesposoban da izbaci “trule jabuke”, te kako ta teška kriza “ne može biti korektno sučeljena i riješena sve dok je nećemo nazvati pravim imenom. Ta kriza je nastala zbog homoseksualnosti, zbog onih koji ju prakticiraju, zbog otpora koji se stvara kako ne bi bila ispravljena”.

U prijašnjim “epizodama” Viganò je optuživao i kardinala Marca Ouelleta, pročelnika Kongregacije za biskupe, za zataškivanja slučaja s kardinalom McCarrickom. Ouellet je odgovorio Viganòu kako su njegove optužbe politička montaža lišena stvarnog temelja, te je pozvao nadbiskupa u miru (Viganò je sada umirovljen) da se prestane skrivati, da se pokaje za svoju pobunu i vrati se boljim osjećajima prema Papi.

Ouellet je kazao kako su optužbe neosnovane, te ako postoji dokumentacija kojom bi se njega ili Papu optuživalo neka je se objavi. Viganò sada odgovara kako nije lažljivac, te kako je vidio da postoje papiri.

- Obeštećivanje žrtava seksualnih zlostavljanja koja je počinio McCarrick u nadbiskupiji Newark i biskupiji Metuchen, pisma koja je uputio otac Ramsey, koja su uputili nunciji Montalvo 2000. godine i Sambi 2006. godine….Zatim moja upućenja državnom tajništvu koja opisuju detaljne optužbe protiv McCarricka, nisu samo glasine - piše sada Viganò i dodaje ostale detalje i “uživao posebnu pažnju-poštovanje pape Franje”.

Zašto je McCarrick tako dugo opstao na važnim mjestima, te je nastavljao održavati konferencije bez obzira što mu je to zabranio papa Benedikt XVI., a tek sada mu je Franjo oduzeo kardinalsku titulu što je slučaj bez premca?

- McCarrick je bio dio mreže biskupa koji su bili skloni homoseksualnosti i koji su promicali imenovanja biskupa kako bi osnažili homoseksualnost u hijerarhiji i Crkvi općenito - drži Viganò i dodaje kako se čini da je i papa Franjo odgovoran za sve jer “se ne oponira i ne pokušava iskorijeniti” takvu situaciju.

Na koncu Viganò poziva sve one koji znaju o tome da progovore.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?