Velika Britanija

Cameron posjetio regije pogođene rekordnim poplavama

 David Cameron
28.12.2015.
u 15:51

Britanski premijer David Cameron u ponedjeljak je posjetio sjever Engleske zbog dosad nezabilježenih poplava koje su dovele do evakuacije stotina ljudi i ponovno pokrenule raspravu o efikasnosti borbe protiv posljedica klimatskih ekstrema.

Šef britanske vlade susreo se  s mobiliziranim vojnicima koji sudjeluju u operacijama evakuacije i zaštite zgrada u Yorku, u okrugu Yorkshire. Vlada je mobilizirala 500 vojnika a još tisuću bi moglo doći na teren ako se stanje pogorša. Rijeke u Yorku, Leedsu i Manchesteru probile su nasipe a vojska je raspoređena kako bi pomogla, budući da su za ovaj tjedan najavljene nove kiše. Policija u zapadnom Yorkshiru govori o "najgorim poplavama u posljednjih 70 godina".

Poplave su posljedica obilnih kiša koje posljednjih dana padaju u toj regiji. Posebno je pogođen povijesni dio Yorka, gdje su čitave četvrti pod vodom, vozila plivaju a 500 je zgrada poplavljeno. Najnovije poplave ponovno su pokrenule raspravu o učinkovitosti mjera za obranu od poplava u Velikoj Britaniji gdje je prosječno 20 posto domova izloženo vodi.

Sjeverozapad Engleske već je početkom prosinca pogođen poplavama koje su uzrokovale štete u visini nekoliko stotina milijuna eura.

Pred posjet sjeveru Engleske, Cameron je održao hitni sastanak u Londonu kako bi se razmotrio odgovor vlade na tu kriznu situaciju. "Ogromno hvala hitnim službama i vojsci na toliko učinjenog", napisao je Cameron na Twitteru, nešto prije nego je krenuo posjetiti najpogođenija područja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?