Prvi u svijetu

Sveučilište Cambridge drži sva predavanja online sljedeće akademske godine

20.05.2020.
u 17:48

Britansko Sveučilište Cambridge postalo je jedan od prvih u svijetu koji je u srijedu objavio da će sva predavanja biti održana online tijekom sljedeće akademske godine zbog epidemije koronavirusa.

Sveučilište koje je zatvorilo svoje kampuse za studente u ožujku nakon što je britanska vlada uvela stroge restriktivne mjere radi suzbijanja širenja COVID-19, priopćio je da će se nastava održavati  virtualno do ljeta 2021., iako je moguće da se neke manje nastavničke grupe osobno okupljaju.

- Uzimajući u obzir to da će se nastaviti traženje društvenog distanciranja, Sveučilište je odlučilo  da ne bude predavanja licem u lice tijekom sljedeće akademske godine - navodi Sveučilište u priopćenju.

U  priopćenju se navodi da će ta odluka biti razmatrana u zavisnosti od dužnosnih preporuka za bavljenje virusom.

- Svi moramo biti realni prema globalnim izazovima koje predstavlja pandemija - navodi prorektor Sveučilište Stephen Toope.      

- Sveučilišni život ovdje, kao i bilo gdje drugo, treba se prilagoditi - kazao je.        

Glasnogovornica britanskih sveučilišta izjavila je kako izgleda da je objava Cambridgea prva u Ujedinjenom Kraljevstvu koja se odnosi na kompletnu godinu.

Državno sveučilište Kalifornije odlučio je prošlog tjedna da sva predavanja u jesenskom semestru budu virtualna, jedan od prvih u Sjedinjenim Državama koji je to učinio, u jeku strahovanja od drugog vala zaraze.

Britanski ministar za sveučilišta izjavio je u ovom mjesecu da obrazovne institucije još mogu naplaćivati punu školarinu od 9250 funti sve dok održavaju visoke standarde online nastave.

Nicola Dandridge, čelnica sveučilišne nadzorne agencije Ured za studente, uz ponedjeljak je poručila zastupnicima da studenti trebaju znati kakvo će im obrazovanje biti ponuđeno prije nego što prihvate svoja mjesta.

-  Ono što ne želimo su obećanja da će se sve vratiti običnoj praksi, iskustvu kampusa, kada se ispostavi da to nije slučaj - kazala je ona, prenosi Reuters.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije