BERLIN

Bundeswehr će pronalaziti novake preko TikToka

25.05.2024.
u 09:58

Njemačke oružane snage, Bundeswehr, planiraju koristiti aplikaciju za kratke videosnimke TikTok za pronalaženje novaka.

Kako bi se "natjecali za najbolje umove, korištenje TikToka je neizostavno", objavila je u Berlinu glasnogovornica ministarstva obrane.

Iz tog razloga, brand poslodavaca Bundeswehra će od kraja svibnja zauzeti novi pristup korištenju TikToka s posebno osmišljenom kampanjom.

Prema riječima glasnogovornice, za Bundeswehr je "ključno doprijeti do mladih ljudi gdje mogu dobiti informacije i digitalno razmijeniti ideje" kako bi uspješno komunicirali s mladim novacima.

Uvode se posebne mjere za korištenje TikToka. To uključuje tehničko odvajanje između mreža Bundeswehra i platforme TikTok. Namjenski krajnji uređaji trebali bi se koristiti bez pristupa IT strukturi Bundeswehra.

Softver TikToka još uvijek nije ni ovlašten niti tehnički moguć na službenom IT-u.

Glasnogovornica je dalje objasnila da vojnici mogu privatno koristiti platforme društvenih medija na svojim privatnim uređajima, na primjer izvan dužnosti ili tijekom pauza, sve dok se poštuju pravila i propisi o zaštiti službene tajne.

Magazin Der Spiegel objavio je da ministarstvo obrane radi na kratkim reklamnim spotovima u kojima je Bundeswehr predstavljen kao poslodavac. Bundeswehr tako nastavlja kampanju sličnu onima na YouTubeu i Instagramu.

Njemačka vlada pokrenula je početkom travnja svoj prvi kanal na TikToku @TeamBundeskanzler. Cilj je obratiti se posebice mladim građanima koji se rijetko koriste tradicionalnim medijima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije