povećan opseg posla

Brodosplit traži nekoliko stotina radnika

08.08.2019.
u 19:49

Brodosplit je zbog povećanog opsega posla zatražio od kooperantskih tvrtki da do kraja godine iz inozemstva angažira nekoliko stotina radnika, pretežito zavarivača, cjevara i brodomontera, izvijestili su u četvrtak iz tog brodogradilišta.

 "Mi nemamo nikakvih predrasuda odakle dolaze radnici, važno nam je da kod nas rade vrhunski zavarivači, brodomonteri i cjevari kako bismo ugovorene novogradnje mogli završiti kvalitetno i unutar ugovorenih rokova", rekao je glasnogovornik Brodosplita Josip Jurišić.

U Brodosplitu trenutačno radi više od dvije tisuće radnika te još nekoliko stotina radnika iz svih krajeva svijeta u kooperantskim tvrtkama, ovisno o trenutačnim potrebama za određenim strukama, kako bi se ugovoreni poslovi odradili što kvalitetnije i u roku

U brodogradnji godinama nedostaje kvalificirane i kvalitetne radne snage. Među ostalim, za to je kriv obrazovni sustav koji ne prati potrebe gospodarstva, ocijenili su iz Brodsplita.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije