Uzbuna u Kostarici:

Brod pun kemikalija potonuo kraj turističkog grada

dgj
04.05.2015.
u 10:36

Potonuće broda s otrovnim kemikalijama izazvalo je uzbunu uz obalu turističkog grada Puntarenas u Kostarici, izvijestio je BBC u ponedjeljak. Vlada je uspostavila sigurnosnu zonu uzduž 100 kilometara obale i pozvala ljude da ne ulaze u more i ne love ribu. Brod je prevozio 200 tona amonijeva nitrata koji se koristi u proizvodnji gnojiva i ekploziva. U moru otkrivene kemikalije Vladin glasnogovornik rekao je da su u moru otkrivene manje količine te kemikalije. Reinaldo Carballo kaže da se radi o preventivnoj uzbuni "zbog mogućeg štetnog utjecaja amonijeva nitrata na ljudsko zdravlje". Vlasti se nadaju da će se kemikalija, koja je topiva u vodi, raspasti i da će je plima odnijeti na pučinu. 

Uskoro istraga o nesreći

Vladini dužnosnici najavljuju da će se istraga o havariji, koja se dogodila po nemirnom moru, obaviti što prije. Kostarika je turistički najpopularnija zemlja središnje Amerike, poznata po očuvanoj prirodi i ekoturizmu zbog djevičanskih plaža, tropskih šuma te golemih prirodnih rezervata i parkova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?