Telegraph

Britanija ukida karantenu za putnike iz 75 zemalja

02.07.2020.
u 16:43

Britanska vlada odustaje od plana uspostave zračnih mostova i ukinut će obvezu karantene za putnike iz 75 zemalja, piše u četvrtak Telegraph.

Telegraph piše da će Ujedinjeno Kraljevstvo uskoro ukinuti zabranu na putovanja koja nisu nužna za gotovo sve destinacije EU-a, britanske teritorije Bermudu i Gibraltar te Tursku, Tajland, Australiju i Novi Zeland.

"Kao što smo naveli ranije ovog tjedna (...) Popuštat ćemo zdravstvene mjere na granici i dopuštati ulazak putnika iz određenih zemalja i teritorija bez obveze samoizolacije", rekao je glasnogovornik premijera Borisa Johnsona. 

Johnsonova vlada bori se s ponovnim pokretanjem međunarodnih putovanja nakon što je nametnula dvotjednu karantenu svima koji dođu što je zadalo probleme turističkoj i putničkoj industriji.

Prvo su raspravljali o stvaranju "zračnih mostova" ili putničkih koridora sa zemljama koje slove kao popularne destinacije među britanskim turistima, ali čini se da sada naginju popuštanju mjera za određene zemlje. 

Britanija je prošli petak objavila da će ukinuti obvezu dvotjedne karantene za one koji pristižu iz zemalja poput Francuske, Grčke i Španjolske. 

Ministar lokalne uprave Simon Clarke rekao je da vlada želi ponovno pokrenuti turistički sektor. 

"To ćemo objaviti čim bude sigurno", rekao je Clarke za Sky. "Očito želimo podići turistički sektor na noge što prije možemo i siguran sam da ćemo u bližoj budućnosti moći istupiti s dobrim vijestima."

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?