čudo prirode

Bračni par planinara zalutali u zaleđene špilje i otkrili - blago

priroda
Foto: Profimedia
1/2
24.01.2017.
u 07:40

Leight McClurg (33) i njegova supruga Spring su strastveni planinari. Istraživajući američki Stjenjak, naišli su na čudesnu zaleđenu oazu skrivenu unutar špilje...

Istraživač Leigh McClurg i njegova supruga Spring su zavirili u čudesne zaleđene špilje Stjenjaka u SAD-u. Pronašli su pravo skriveno blago dok su planinarili tim planinskim lancem. Leigh (33) je rekao da takvo što nikada nije doživio: "Bilo je očaravajuće. Ovo je prvi put da se nalazim u ovakvoj ledenoj špilji.", prenosi Mirror.

- Bio sam u blizini preko ljeta, ali je bilo opasno da ulazim radi topljenja i urušavanja. Zimi je često ulaz blokiran snijegom, ali sad smo imali sreće jer je vjetar očistio jedan prilaz.

Foto: Caters News Agency

Bila je to jedinstvena prilika za istraživanje. Otkrili smo pravo prirodno blago - rekao je Leigh, prenosi 24sata.hr.

Na tom području je led star tisućama godina pa su imali problema s kačenjem penjačke opreme, ali se ovaj bračni par svakako nada da će moći i dogodine uživati u ovom čudu prirode.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?