hrvatska

Božo Petrov podnio ostavku u Vladi

Božo Petrov
Dusko Jaramaz/PIXSELL
14.10.2016.
u 12:36

Uoči konstituiranja Sabora čelnik Mosta Božo Petrov podnio je ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade.

Zbog nespojivosti dužnosti, Petrov je uoči konstituiranja Sabora morao podnijeti ostavku, a to je učionio još jučer, potvrdio je za tportal. Bez ostavke ne bi mogao prisegnuti i postati predsjednik Sabora.

Nespojivost dužnosti bit će prepreka da u Saboru prisegnu i aktualni ministri koji će do potvrđivanja nove Vlade u parlament poslati zamjene.

Podsjetimo, novi, deveti saziv Hrvatskoga sabora, izabran 11. rujna, okupit će se u petak na prvom zasjedanju na kojemu bi za svog novog predsjednika trebao izabrati čelnika Mosta Božu Petrova i time se konstituirati.

U petak bi trebali biti poznati i potpredsjednici Sabora; HDZ na tim mjestima želi Željka Reinera, zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića i glavnog tajnika stranke Gordana Jandrokovića. Oporbi pripadaju dva mjesta, a za sada se zna da će HNS predložiti predsjednika stranke Ivana Vrdoljaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije