WASHINGTON

Blinken: Amerika je solidarna s narodom Rusije, osuđujemo terorizam u svim oblicima

Antony Blinken
23.03.2024.
u 18:35

Američki državni tajnik Antony Blinken poručio je danas kako su Sjedinjene Američke Države solidarne s narodom Rusije nakon užasnog terorističkog napada i upućuje najdublju sućut obiteljima žrtava i svima koji su pogođeni ovim podlim zločinom.

On je istaknuo kako SAD snažno osuđuje oružani napad nedaleko od Moskve u kome su ubijene najmanje 143 osobe, a deseci su ranjeni.

"Mi osuđujemo terorizam u svim njegovim oblicima i solidarni smo s narodom Rusije u tuzi zbog gubitka života u ovom jezivom događaju", rekao je Blinken.

Podsjetimo, ruski predsjednik Vladimir Putin odbacio je američka upozorenja o potencijalnom terorističkom incidentu u Moskvi samo nekoliko dana prije nego što su naoružani napadači napali koncertnu dvoranu u Moskvi sinoć.

Ranije ovog mjeseca, američko veleposlanstvo u Rusiji objavilo je sigurnosno upozorenje o potencijalnom terorističkom napadu u Moskvi i pozvala ljude da izbjegavaju gužvu, prate lokalne medije i budu svjesni okoline.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?