podijelili iskustva

Bivši zatvorenici otkrili što ih je najviše šokiralo kad su izašli iz zatvora

zatvor
17.08.2020.
u 07:25

Prije nekoliko dana netko je na Redditu bivšim zatvorenicima postavio pitanje što im je bio najveći šok nakon izlaska iz zatvora, a u raspravu se uključilo više od 4000 ljudi.

Bivši zatvorenici i njihovi bližnji počeli su dijeliti priče o iskustvu povratka u društvo nakon godina iza rešetaka, a o njihovoj raspravi pisao je i BuzzFeed, koji je prikupio neke od najpopularnijih odgovora, prenosi Index.hr. 

"Proveo sam šest godina iza rešetaka. Kad sam izašao najveći šok bila su mi predivna mjesta i boje. Zaboravio sam koliko je predivna priroda", jedan je od odgovora koji je dobio najviše upvoteova. "Također, zabavljam se novom tehnologijom", dodao je autor komentara kasnije.

"Zaboravite na detalje. Poput načina na koji se tepih osjeća ispod stopala. Kakav je osjećaj tuširati se sam i bez natikača. U zatvoru imate određeni broj mirisa kojima ste svakodnevno izloženi, mislite na njih kao na prvu stranicu u knjizi. Ali kad izađete, na raspolaganju vam je ostatak knjige", još je jedan od komentara.

"Proveo sam šest godina u zatvoru. Moj najveći šok bio je otkrivanje da bez pametnog telefona ne možete učiniti ništa. Tvrtke više i ne primaju molbe na papiru", komentirao je još jedan bivši robijaš.

Neki su pisali kako im se teško bilo ponovno naviknuti na novac, a bilo je i onih koje je šokiralo koliko su cijene narasle u McDonald'su nakon njihove kazne.

"Moj je brat odslužio nešto više od tri godine. Ujutro smo ga pokupili, zaustavili smo se u trgovini i pustili ga da nabavi zalogaje. Vraća se do automobila zapanjenog pogleda i kaže da se osjećao kao na tripu LSD-a. 'Toliko dugo nisam vidio toliko boja da moram sjesti'", piše brat bivšeg zatvorenika.

"Bio sam u zatvoru više od pet godina, a najviše su me zadivili pametni televizori s Netflixom i preglednicima izravno u njima. I 4G brzina interneta me izbezumila."

"Rođakinja je bila u zatvoru pet godina zbog metha i pljačke. Kad je izašla, počela je plakati kad je vidjela da je moja najmlađa sestra gotovo odrasla osoba", još je jedna od reakcija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije