PREKORAČIO BRZINU

Bivši predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk ostao bez vozačke dozvole zbog prebrze vožnje

tusk
20.11.2021.
u 20:58

Poljska policija u subotu je privremeno suspendirala vozačku dozvolu bivšem predsjedniku Europskog vijeća Donaldu Tusku i kaznila ga zbog prebrze vožnje.

Tusk (64) koji je sada čelnik glavne poljske opozicijske stranke, Građanske platforme, u subotu je na Twitteru rekao da je kazna adekvatna i da ju je prihvatio bez rasprave. Oduzeta mu je dozvola na tri mjeseca, a dobio je 10 kaznenih bodova, od 24 dopuštena, i kaznu za prekoračenje brzine.

Policija u Mlawi, u centralnoj Poljskoj, gdje je Tusk zaustavljen, priopćila je da je 64-godišnji vozač prekoračio ograničenje brzine u naseljenom području za više od 50 kilometara na sat. Ograničenje brzine je 50 kilometara na sat a on je, kako javljaju mediji, vozio 107 kilometara na sat.

Neki komentari ispod Tuskovog tweeta pokrenuli su pitanje visoke stope prometnih nesreća sa smrtnim ishodom u Poljskoj uzrokovanih prekoračenjem brzine.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?