Tusk bijesan:

Bivši gradonačelnik Londona prevršio je svaku mjeru usporedivši EU s Hitlerom

Tusk
17.05.2016.
u 14:59

Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk rekao je da je bivši gradonačelnik Londona Boris Johnson prešao sve granice usporedbom projekta Europske unije s planom Adolfa Hitlera, te da ima "političku amneziju".

Donedavni gradonačelnik Londona, koji zagovara Brexit, izlazak Velike Britanije iz Europske unije, usporedio je u nedjeljnom tisku ciljeve EU-a s Hitlerovim, ustvrdivši da je kod oboje u pitanju nakana da ujedine Europu pod jedinstvenom "vlašću".  

Johnson je, govoreći za list "Sunday Telegraph", rekao da ni nacistički vođa ni Napoleon nisu uspjeli ujediniti Europu te da je EU bio "pokušaj da se to učini različitim metodama".

"Kada čujem da se EU uspoređuje s planovima i projektima Adolfa Hitlera, ne mogu šutjeti", rekao je Tusk na konferenciji za novinare u Kopenhagenu.

"Trebalo bi ignorirati tako apsurdne argumente da ih nije izrekao jedan od najutjecajnijih političara stranke na vlasti. Boris Johnson je prešao sve granice racionalne rasprave, te dokazao političku amneziju", optužio je Tusk.

Rekao je da se ne želi miješati u britansku političku raspravu, ali da se radi o pogrešnoj interpretaciji povijesti. "EU se mogu prigovoriti mnoge stvari, ali ona je i dalje najučinkovitija brana od opasnih i često tragičnih sukoba među narodima Europe", rekao je Tusk.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije