Razgovori s predstavnicima vlasti do 10. rujna ili počinju novi štrajkovi

Bivša Vlada ostavila 110 mil. KM duga poljoprivrednicima

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
07.08.2015.
u 07:45

Poljoprivrednici poručili da poljoprivreda ne može opstati na ovakav način, te kako je potreban drugačiji odnos vlasti

Koordinacija federalnih udruga i saveza poljoprivrednih proizvođača predvođenih Seljačkim savezom Federacije BiH donijela je zaključak da je potrebno žurno organizirati sastanak s ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa sa suradnicima, s oba resorna entitetska ministra te predstavnicima Uprave za neizravno oporezivanje, kao i Granične policije i ostalih agencija koje se bave poljoprivrednim sektorom.

Predsjednik Seljačkog saveza FBiH Dragan Pavlović kazao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare, nakon sastanka održanog u prostorijama Gospodarske komore FBiH u Mostaru, kako je krajnji rok za spomenuti sastanak 10. rujna ili će, kako je kazao, poljoprivrednici poduzeti druge mjere. Također, članovi Koordinacije federalnih udruga i saveza su zaključili kako sva poticajna sredstva koja se ulažu na području BiH ne mogu pomoći domaćoj poljoprivredi ako se ona prvobitno ne zaštiti zakonima i pravilnicima.

"Poljoprivreda ovako ne može opstati jer uvoze se proizvodi najlošije kvalitete, a i prodaju se po raznim cijenama. Dokle god ne stanemo u kraj tome, država može ulagati milijarde, ali domaćoj poljoprivredi neće pomoći", ocijenio je Pavlović. "Partnera na tome putu vidimo u ministru vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirku Šaoviću", dodao je Pavlović.

Također je zaključeno da se sazove tematska sjednica o rješavanju problema u poljoprivredi s premijerom FBiH Fadilom Novalićem i dopremijerkom Jelkom Milićević te resornim ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudinom Dedićem do 1. rujna ove godine. Inače, na sastanku se govorilo i o aktualnom stanju u poljoprivrednom sektoru FBiH s naglaskom na problematiku isplate poticaja iz prošlih i aktualnog programa Vlade FBiH kojom prigodom je iznesen podatak da Vlada u prošlom sazivu duguje oko 110 milijuna maraka poljoprivrednicima. - Prethodna Vlada je napravila taj dug, a nas ne zanima tko će ga vratiti - poručeno je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije