Suosnivač kompanije

Bill Gates upozorio da je Microsoftovo potencijalno preuzimanje TikToka "otrovan kalež"

10.08.2020.
u 07:33

"Tko zna što će se dogoditi s tim dogovorom. Ali da, to je kalež s otrovom. Biti veliki igrač u poslu s društvenim medijima nije jednostavna igra jer će se Microsoft morati boriti s potpuno novom razinom umjerenosti sadržaja", rekao je Gates.

Na pitanje koliko je oprezan zbog toga što bi se Microsoft mogao uključiti u igru ​​društvenih medija, on sugeriše da je "vjerovatno dobra stvar" da Facebook ima više konkurencije, ali da je prilično bizarno "pustiti Trumpa da ubije jedinog konkurenta", prenosi Verge.

Verge piše da se i Gates čini prilično zbunjenim u vezi s tim kako napreduje Microsoftov potencijalni ugovor o kupovini dijela TikToka. U svakom slučaju, on je rekao da su čudne najave američkog predsjednika koji traži da SAD dobije dio novca od prodaje TikToka.

Gates se oglasio samo nekoliko dana nakon što su se pojavile informacije da će Microsoft kupiti TikTokove operacije u SAD-u, Australiji, Kanadi i Novom Zelandu.
Pojedini izvještaji također pokazuju da bi Microsoft mogao razmotriti kupovinu svih globalnih operacija TikToka, a Financial Times sugerira da su razgovori oko ovog konkretnog posla u "preliminarnoj" fazi.

Trump je prošli tjedan naredio da se TikTok u SAD-u zabrani u roku od 45 dana, ako ne bude prodan  Amerikancima.

U Trumpovoj naredbi stoji da TikTok automatski bilježi ogromne količine podataka korisnika, poput podataka o lokaciji i historiji pregledavanja i pretraživanja, što prijeti da je Komunističkoj partiji Kine omogućen pristup ličnim i vlasničkim podacima Amerikanaca. To potencijalno omogućava Kini provođenje korporativne špijunaže, piše u naredbi.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije