dok se invazija nastavlja

Bijela kuća obećala dodatnih 500 milijuna dolara direktne pomoći Ukrajini

bijela kuća
30.03.2022.
u 21:24

Bijela kuća je obećala dodatnih 500 milijuna dolara direktne pomoći Ukrajini dok se ruska invazija nastavlja. Američki predsjednik Joe Biden rekao je ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom tijekom 55-minutnog razgovora u srijedu da je dodatna pomoć na putu. Lideri su također razmotrili sigurnosnu pomoć koja je već poslana Ukrajini i efekte koje je oružje imalo na rat, navodi Bijela kuća.

Zelesnki je vršio pritisak na Bidenovu administraciju i druge zapadne saveznike da Ukrajini daju vojne avione. SAD i druge zemlje NATO-a do sada nisu bile spremne udovoljiti tom zahtjevu iz zabrinutosti da bi to moglo dovesti do toga da Rusija proširi rat izvan granica Ukrajine, prenosi AP.

Prije objave u srijedu o 500 milijuna dolara pomoći, Bidenova administracija poslala je Ukrajini oko dvije milijarde dolara humanitarne i sigurnosne pomoći od početka rata prošlog mjeseca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?