DESECI SU OZLIJEĐENI

Biden odlučio: SAD će odgovoriti na napad u kojem su poginula tri američka vojnika

Joe Biden
Reuters/Pixsell
30.01.2024.
u 18:56

"Smatram ih odgovornima u smislu da opskrbljuju oružjem ljude koji su to učinili", rekao je Biden govoreći o Iranu

Američki predsjednik Joe Biden otkrio je kako je odlučio da će SAD odgovoriti na napad dronom u kojem su poginula tri američka vojnika u Jordanu ovog vikenda.

"Mislim da nam ne treba širi rat na Bliskom istoku", rekao je dok je napuštao Bijelu kuću radi prikupljanja sredstava na Floridi, kako prenosi BBC. Biden nije točno naveo kakve bi američke akcije mogle biti.

Milicijska skupina koju podupire Iran preuzela je odgovornost za napad na američku vojnu bazu. Još deseci su ozlijeđeni u nedjeljnom udaru blizu sirijske granice. Iran je negirao bilo kakvu umiješanost u napad.

 

"Smatram ih odgovornima u smislu da opskrbljuju oružjem ljude koji su to učinili", rekao je Biden govoreći o Iranu. 

Noćni napad bio je usmjeren na američku vojnu bazu poznatu kao Tower 22 u sjeveroistočnom Jordanu. Oko 350 američkih snaga stacionirano je u bazi. Posljednjih mjeseci, nekoliko američkih baza na Bliskom istoku napale su milicije obučene, financirane i opremljene od strane Irana, navodi BBC.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije