nakon ubojstva predsjednika

Biden odbacio mogućnost slanja američkih vojnika na Haiti

Joe Biden
16.07.2021.
u 10:15

Američki predsjednik Joe Biden odbacio je mogućnost slanja američkih vojnika u Haiti kako bi pomogli u stabiliziranju te karipske zemlje nakon ubojstva predsjednika Jovenela Moisea.

Vršitelj dužnosti haićanskog premijera Claude Joseph zatražio je slanje vojnika iz Sjedinjenih Država i Ujedinjenih naroda kako bi pomogli u osiguranju zračne luke i druge infrastrukture.

Biden je kazao da Sjedinjene Države šalju marince kako bi štitili američko veleposlanstvo u prijestonicu Port-Au-Princeu.

- Ideja slanja američkih snaga u Haiti nije, međutim, trenutno na dnevnom redu – izjavio je Biden novinarima na konferenciji za tisak u Bijeloj kući.

Perspektiva slanja američkih vojnika na haićansko tlo naišla je na hladan prijem među grupama civilnog društva i bivšim haićanskim vojnim dužnosnicima.

Sjedinjene Države nastavljaju, ipak, da pomažu u istrazi ubojstva Moisea, a veliki broj bivših kolumbijskih vojnika je osumnjičen.

Haićanske vlasti priopćile su da je Moisea ubila u njegovom domu 7. srpnja grupa ubojica među kojima je 26 Kolumijaca i dvojica haićanskih Amerikanaca. Osamnaest Kolumbijaca je uhićeno i trojicu je ubila policija, prenosi AFP.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije