Konačna odluka:

Berlusconija su oslobodili u slučaju Ruby

ber
11.03.2015.
u 11:25

Bivši talijanski premijer bio je optužen za seks s maloljetnicom i da je iskoristio politički utjecaj kako bi Ruby, koja je bila optužena za krađu, izvukao iz zatvora

Silvio Berlusconi, bivši talijanski premijer, oslobođen je optužbi u tzv. slučaju Ruby, piše Corriere della Sera. Ta je presuda konačna i na nju se nitko više ne može žaliti. 
Berlusconi (78) je podsjetimo, 2013. godine u tom slučaju osuđen na sedam godina zatvora te je dobio doživotnu zabranu obnašanja javnih dužnosti. No drugostupanjski sud ga je oslobodio, a u utorak navečer nakon višesatnog vijećanja tu je odluku potvrdila i najviša sudska instanca. Berlusconi je bio optužen da je zlorabio dužnosti te za seks s maloljetnicom za koji joj je bio platio.

Suci mu povjerovali da nije znao da je Ruby maloljetna

Berlusconi, koji je tri puta bio na čelu talijanske vlade, optužen je 2012. godine u tzv. bung-bunga skandalu. Bio je optužen, što je sada odbačeno, da je spavao s Marokankom Karimom El Marough poznatijom kao Ruby dok je još bila maloljetna te da je kasnije iskoristio svoj politički utjecaj na policiju kako bi Ruby (22) koja je bila optužena za krađu, izvukao iz zatvora. Berlusconi je tvrdio da nije znao da je Ruby maloljetna. Suci su mu sad u to povjerovali.

Uskoro nova optužnica?

Također nisu našli dokaze da je Berlusconi radio pritisak na policiju. Iako je Berlusconi rekao da je sretan i najavio "povratak u bitku", teško da će tu priča za njega završiti. Naime, tužitelji u Milanu i dalje istražuju Berlusconija u slučaju Ruby. Sumnjaju da je većim iznosima novca kupio šutnju svjedoka. Te su istrage pri kraju i očekuje se da bi tužitelji mogli podnijeti novu optužnicu protiv njega.     

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar @promatrač
@promatrač
13:35 11.03.2015.

Ma prvi sudija bi je prevrnuo da može. Ili je sudila neka ogorčena feministička rospija kojoj je muški p impek već zločin sam po sebi. Ma možete nam curke... znate već što.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije