Uredbavo stručnoj radnoj snazi

Austrija objavila popis 66 deficitarnih zanimanja

radnici
27.12.2021.
u 17:57

Austrija je objavila detaljan popis s deficitarnim zanimanjima u toj državi za iduću, 2022. godinu, u kojoj je navedeno 66 zanimanja, a za pojedinačne pokrajine definirana je poseban popis zanimanja.

Radi se o Uredbi o stručnoj radnoj snazi, odnosno deficitarnim zanimanjima za 2022. godinu, na osnovu Zakona o zapošljavanju stranaca, za radna mjesta na području cijele Austrije, navode iz austrijskog veleposlanstva Sarajevo.

Prema objavljenom popisu, neka od zanimanja za kojima postoji potražnja su diplomirane medicinske sestre/tehničari, kuhari, moler,i automehaničari, staklari, zidari, bravari, krovopokrivači, elektrotehničari-inženjeri energetike.

Na popisu deficitarnih zanimanja su i inženjeri informacijskh tehnologija, tesari, limari, liječnici, zavarivači, strugari/tokari, građevinski stolari, instalateri i monteri cijevi, diplomirani inženjeri mašinstva, optičari, staklari, porezni savjetnici, mesari i drugi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije