razlog su brojni oružani napadi

Ankete pokazuju strahovit pad potpore Angeli Merkel u Njemačkoj

Angela Merkel
04.08.2016.
u 18:19

Javna potpora politici kancelarke Angle Merkel u Njemačkoj pala je 12 postotnih bodova u kolovozu, pokazuju ankete provedene nakon niza oružanih napada u zemlji.

Podrška Merkel pala je u šest mjeseci na 47 posto  u kolovozu u odnosu na 59 posto u srpnju, pokazuju rezultati ankete Deuschlandtrend koja se svaki mjesec provodi  za mrežu ARD.

Niz napada tijekom jednog tjedna prošli mjesec dovodi u pitanje kancelarkinu politiku otvorenih vrata prema migrantima. Tri od četiri napada izveli su tražitelji azila, a za dva od njih odgovornost je preuzela Islamska država.

Merkel je ostala vjerna svojoj politici na godišnjoj konferenciji za novinare prošli tjedan ustrajući na tome da je trebalo dopustiti preko milijun migranata i izbjeglica da prošle godine dođu u Njemačku.  

Anketa, koja je provedena na reprezentativnom uzorku od 1003 osobe 1. i 2.  kolovoza također je pokazala da je porasla potpora bavarskome premijeru Horstu Seehoferu, koji je u više navrata kritizirao Merkel zbog njezine politike prema izbjeglicama.

Potpora Merkel pala je ove godine uslijed zabrinutosti zbog kriminala tražitelja azila, ali povećalo se odobravanje javnosti nakon britanske odluke o izlasku iz EU i nakon pokušaja udara u Turskoj.   

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?