WASHINGTON

Američki ministar obrane Austin nastavio s dužnostima nakon liječenja

25.05.2024.
u 10:46

Američki ministar obrane Lloyd Austin nastavio je sa svojim službenim dužnostima nakon medicinskog zahvata, objavio je Pentagon u petak u Washingtonu.

Austin je prošao "uspješan i minimalno invazivan naknadni nekirurški zahvat u vezi s njegovim problemom s mjehurom", priopćio je Pentagon.

On je svoje službene dužnosti zbog liječenja privremeno prepustio svojoj zamjenici Kathleen Hicks, priopćio je Pentagon.

Operacija nije bila povezana s dijagnozom raka kod 70-godišnjeg Austina, dodaje se. Vratio se kući i ne očekuju se promjene u njegovu službenom rasporedu.

Bijela kuća i američki Kongres obaviješteni su o zahvatu, priopćio je Pentagon.

U Sjedinjenim Američkim Državama je uobičajeno da se javnost pomno informira o zdravstvenom stanju njihovih najviših političara.

Austina su početkom godine kritizirali zbog prešućivanja raka prostate i boravka u bolnici zbog komplikacija tijekom operacije. Ni američki predsjednik Joe Biden nekoliko dana nije znao da je njegov ministar u bolnici.

Pentagon je nakon toga pokrenuo interne istrage kako bi osigurao odgovornosti i lance obavijesti u slučaju ministrove bolesti.

Nakon incidenta, ministarstvo je dalo vrlo detaljne informacije o Austinovu zdravstvenom stanju. Sredinom veljače službene je dužnosti nakratko prepustio Hicks zbog problema s mjehurom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije